Om oss

Ølbryggere – Ølentusiaster

flasker

«Du skulle ikke tatt en tur opp hit tidlig en dag da, også lager vi en porter?» Morten tørket ølskummet vekk og satte ned glassene, ett med Haandbryggeriet Dark Force og ett med Mikkeller Beer Geek Breakfast. Å kåre hvilken som var best var ikke lett. To køl svarte og nydelige øl. «Må da gå an å lage noe sånt selv og» mente Morten.

David hadde mye det samme problemet. «Jeg synes de er for forskjellige til å sammenligne egentlig, jeg. Vi kan jo prøve, jeg har aldri brygga noe mørkt øl ennå. Neste lørdag? Vi åpner en ipa som neste, hva?»

En helt vanlig ølsmakingssesjon altså. To karer satt og smakte forskjellige øl en augustkveld 2011. David, som noen måneder før var blitt bitt av hjemmebryggerbasillen og hadde laget noen brygg var på besøk hos Morten, som var blitt mer og mer interessert i brygging selv. Kort tid etter brygget de sitt første øl sammen.

Der har du egentlig To Tørste Mænd. Ivrige hjemmebryggere, ivrige ølsmakere og ivrige ølentusiaster. Oppsøker øl vi ikke har smakt, og liker å brygge litt eksperimentelt. Crossover av stiler er vi glade i. Stildefinisjoner må gjerne brytes. Vi er glade i å brygge øl som er litt på siden av typedefinisjoner, men søker gjerne en perfeksjonering av stil og. Har sansen for mikrobryggeriene som tør å prøve på noe nytt, og de er det heldigvis flere og flere av. Den viktigste regelen vi har når vi brygger er at vi skal ha det gøy og hyggelig. Vi mener gjærcellene trives best i et muntert miljø. Det viktigste kravet vi har til øl, både egenprodusert og kjøpeøl, er at det skal lukte og smake mye, og det skal være godt.

Vi er ikke kravstore, vi vil bare at øl skal være godt, og setter stor pris på mikrobryggkulturen som blomstrer opp som en motpart til smakløst industriøl og setter smaken i fokus i stedet for fyll.

Det startet med ekstraktbrygging, veien derfra var kort til all grainbrygging for å få full kontroll over prosessen selv, og vi merker at selv om vi er mer rutinerte og erfarne mer eller mindre for hvert brygg er det fortsatt heldigvis mange erfaringer og ting å lære igjen. Her er veien minst like interessant og morsom som målet.