Endelig! 1. plass beste stand/bar! Publikums Favoritt 2018

Endelig! 1. plass beste stand/bar i Publikums Favoritt!

Vi innrømmer det gladelig – denne satt langt inne og er en pris vi har hatt lyst på en stund! De siste par åra har baren vårt kommet på andre plass i kategori «Beste stand/bar» under Publikums Favoritt – Norbryggs årlige hjemmebryggerkonkurranse. Selv om vi er fornøyd med det, og ikke minst de gode plasseringene noen av ølene våre har fått de siste årene, har vi hatt lyst til å piffe opp baren vår nok til å kunne snuse på førsteplassen.

Baren vår. Betjenes her av David, Espen, Torgeir, André og Edvard

Tematisk har vi ikke kunnet gjøre så mye med den, så vi valgte å utvide konseptet med en snackbar. Kompisen vår Svein stilte opp med et tosifra antall kilo hjemmelaga baconsvor, to forskjellige typer. Har du ikke smakt baconsvoret han lager har du gått glipp av noe. Rett og slett griserått (no pun intended). Edvard, vår trofaste hjelper og tapper under arrangementet de siste årene stilte opp med kaker med øl i, og for å toppe det hele hadde vi en kaffemaskin med To Tørste Mænd-grafikk rullerende i displayet.

Snackbar
Og i år var seieren vår, endelig kunne vi håve inn 1.plass i Beste stand/bar!

Kaffemaskinen i aksjon

Det er viktig å ikke glemme ølet når man skriver om en ølfestival, og ølmenyen vår bestod av en blanding øl vi har hatt med på arrangementet tidligere og nye brygg for anledningen.
Av nyhetene var kanskje den som fikk mest oppmerksomhet «Heit Geit», en Brown Ale med geitost og chili. Den gjorde det ikke veldig bra i avstemningen, men det hadde vi heller ikke ventet. Dette ble laget bare fordi vi ville ha med noe litt drøyt og annerledes.
Som i fjor var det nye stouter som gjorde det best av ølene våre. «Sheriff El Paco Fy Fasan» (en stout med habanero, kanel, kakao og vanilje), «Hockeysleik» (Stout med lønnesirup) og «Apebørst» (Stout med peanøtter) kom på henholdsvis 4., 5., og 7. plass.
Vår trofaste berlinerweisse «Achtung Berry» ramla ned til 9. plass, kanskje folk begynner å gå lei bringebærbomba vår. Men det skal sies at vi selv ikke var like fornøyd med denne som tidligere. I årets versjon forsøkte vi syrning med lactobacillustabletter fra apoteet etter tips i stedet for vår vanlige lactobacilluskilde, og i dette ølet ga ikke det det ønskede syrepreget.
«Føkk Bær, Dette er ingefær!», en ny surøl av året, fikk også mye oppmerksomhet og endte på en 11. plass.

Vi vil gjerne få gratulere Einar Michelsen nok en gang med førsteplassen for sin «Oude donker blonde III» – den var herlig!

Baksiden av baren

Tusen takk til Norbrygg for igjen et flott arrangement, alle dere i publikum som ikke bare stemte fram ølene våre men også ga mye skryt og konstruktiv kritikk.
Takk til helperne våre, André, Edvard, Espen, Lasse, Tommy og Torgeir, for fantastisk hjelp og innsats, vi hadde aldri greid å gjennomføre kvelden uten deres iherdige innsats i baren!
En stor takk til Svein for top notch snacks og Kostas for hjelp med lån av og programmering av kaffemaskin!

Under følger plassering av ølene våre i år:

# Brygg:
4 Sheriff El Paco Fy Fasan
5 Hockeysleik
7 Apebørst
9 Achtung Berry
11 Føkk Bær, dette er ingefær!
17 Ben Reddik Fy Fasan
18 Surugle
22 Hypa Kveika Kneippbrød Neipa
25 MØØØH!
27 Juicy Blues
28 Sleik Ben Bærslang
30 R.I.P.S.
32 Forbandanas
33 Turist
35 Sjeik Ben Ding Dang
38 Berliner Blues
53 Fader Daddel
56 Astronaut
65 Weizenbocken og Havresekken
74 Brum på bærtur
80 Heit Hveite
85 Hveite på nytt Beite
90 Surfebrett
98 Heit Geit


Ses igjen neste år!

David og Morten
To Tørste Mænd

Hæ??? Vant vi???