1-4-7-11-12 Hva i huleste skjedde der? (Publikums Favoritt 2017)

PangPang2-1024x431

21/1-17 var det tid for den årlige gjeveste hjemmebryggerkonkurransen av dem alle, Publikums Favoritt i regi av Norbrygg.
Siden det var det femte året på rad vi deltok valgte vi å bygge ut baren vår igjen, ikke bare med en seksjon a 4 kraner som normalt, men to (dere veit, den baren vi hvert år etter å ha montert på en ny seksjon sier at «Sånn, nå er baren vår stor nok. Nå trenger vi ikke flere kraner…»). Inkludert den britiske håndpumpa på sida teller den nå altså 25 kraner.

Kranrekka vår under riggingen før åpning

Siden vi plutselig sto der med 25 kraner som måtte ha hver sin øl var det en fin mulighet til å bruke nærmest all fritid de siste par månedene før arrangementet på det vi liker best, nemlig å brygge øl! Vi lagde noen gamle kjente brygg, noen nye brygg, og atter et par gamle kjenninger ble grunnet tilfeldigheter justert litt.

Morten henger opp den nye plakaten vår

Vi trodde vi hadde lært fra i fjor da det var så vidt vi rakk å rigge opp baren i tide, ved i år å være tidligere ute og jobbe litt mer effektivt før åpning. Ølfatene lot vi stå ute mens vi gjorde ferdig resten av baren for at de skulle holde seg kjølige. Alt gikk smertefritt og etter planen helt til siste liten da det eneste som gjensto var å koble ølslangene til kranene. Dette var et utrolig dårlig tidspunkt å erfare at både ølkoblinger og kraner kan bli skadd i frakt og/eller være feilprodusert ved kjøp! Vi blei så stressa at vi har mista oversikten over antallet, men vi hadde både ølkoblinger som ikke ville slippe øl ut av fatene, og kraner som ikke ville slutte å renne – to feil i hver sin retning der altså! Noen raske telefoner for å få tilkjørt deler, og løpeturer rundt i lokalet i håp om å få lånt resten (takk, Bryggselv. Vi skylder dere en svart ball lock) reddet oss i grevens tid, selv så sent som kl 16.45 (et kvarter før åpning) sto vi der og svetta og vurderte hvilke øl vi skulle droppe fordi vi frykta å ikke få det til, kl 17.00 slapp første publikummer inn døra, og kl 17.01 var hele baren funksjonell! Neste år skal vi vurdere å dra med oss noen reservedeler, og teste eventuelle nye deler før bruk…

Dette er tatt like før åpning – lekke kraner og vi er superstressa!

Derfra gikk det heldigvis smertefritt! Stor pågang i baren, takket være våre hjelpere Edvard, Espen, Tommy og Torgeir greide vi å holde en god flyt, kjempeinnsats folkens!

David serverer antagelig Sleik Med Pang Pang her

Når man har det gøy går jo tida sykt fort og plutselig var tida inne for kåringer, og vi hadde jo et lite håp om å få karra til oss et diplom i år også så vi spissa ørene under opplesninga og ble ropt opp. Lyden var litt vanskelig å høre der vi sto så vi var ikke helt sikre på hva vi hadde fått pris for, men gikk opp til konferansieren og kunne innkassere en andreplass for baren vår for andre år på rad! Kult, da blei det diplom på oss i år og! tenkte vi, og begynte å trekke oss litt tilbake for å gjøre plass til vinnerne som skulle ropes opp når de beste bryggene skulle kåres. Ølene våre har aldri hevda seg i Publikumsfavoritten, det er liksom den svære baren som er vår greie, og det er sikkert plenty av folk som har fått bedre stemmer på sine øl enn oss i år igjen.
Det kom derfor ganske uventa på oss da vi ble ropt opp som vinner av prisen «Beste svakøl», en ny kåring av året! Denne gikk til Berliner Blues, vår berliner weisse med blåbær, som i år holdt 3,15%. To diplomer på samme kveld! Her begynte glisene våre å bli ganske svære, vi som aldri har fått pallplassering med et eneste brygg før!
Så var det over til hovedkåringen av Publikums Favoritt, så da var det i hvertfall på tide å gå ned trappa. Men helt bort til trappa kom vi ikke før Achtung Berry, vår berliner weisse med bringebær, ble ropt opp til fjerde plass! Fjerde plass, det beste noen av ølla våre noen gang har hatt tidligere år tror vi er ellevte plass, og det var faktisk i fjor med nettopp Achtung Berry! De allerede store glisene våre må ha begynt å få oss til å se lettere forstyrret ut på dette tidspunktet, antagelig har det brutt ut litt sprø latter, og vi tror vi ga noen helt tilfeldige folk klemmer og greier også, dette var kvelden sin! Tårer, glede, trenger å sette oss ned, så da konferansier Gustav Jørgensen etter en drøy kunstpause ropte i mikrofonen at vinneren av Publikums Favoritt 2017 er «SLEIK MED PANG PANG fra TO! TØRSTE! MÆND!» var alt så surrealistisk at vi trodde han kødda. Glisene våre ble delvis avbrutt av måping, og vi brukte begge noen sekunder på å skjønne at det var meninga at vi skulle gå bort og ta i mot vårt fjerde diplom for kvelden, det gjeveste av dem alle! Vinner av Publikums Favoritt! Oss? De to raringene med de enda rarere øllene som bruker gamle ølkasser og rustne dingser til bar og aldri greier å skjønne at nok er nok? Helt vilt!

Det er vel omtrent her det begynner å gå op for oss at vi vant – bildet er lånt fra Norbrygg

Etter at resultatlistene fra Norbrygg kom dagen etter så vi at det var flere av bryggene våre som fikk en bra plassering, faktisk fikk vi både 1. 4. 7. 11. og 12. plass (og et par helt i bånn da). Vi kan ikke annet enn å være overlykelige for det her!

Bryggene vi stilte med var:
(plassering – navn)
1 Sleik Med Pang Pang
4 Achtung Berry!
7 Berliner Blues
11 Forbandanas
12 Surugle
19 Vill Vest Treløper
20 Sjeik Ben Ding Dang
29 Astronaut
48 Vaniljesp0r
49 Herbie
52 Turist
57 Røyka, Brun & Blid
62 Rød Hveite
64 Heit Sleik
67 Ubudne Gjesta
68 Hvem Sier Typeriktig?
71 Opprørsk Svartøl
72 Håndpumpa Eik
76 Moltegaarden
79 Vi Sier Nyperiktig!
85 Akebrett
86 Sleik Ben Bærslang
91 Lapsang Ding Dang
95 Jeg Reiser Alene
100  Heit Hveite

 

 

Takk til Norbrygg for et herlig arrangement i år igjen, takk til alle dere hyggelige folka som kom innom baren vår og skrøyt av både den og noen av ølla våre, og ikke minst: Tusen takk til alle dere som stemte oss fram til topps og gjorde dette til den kuleste opplevelsen vi har hatt på lenge! Når dette skrives fire dager senere virker det fortsatt uvirkelig og utrolig!

Vi vil også få gratulere Nordmark Garasjebryggeri med første plass i Beste Bar – standen deres var virkelig kul i år!
Og gratulerer til Fancy Beer for Beste Nyskapning – Ingen av oss fikk dessverre smakt Amazonas Weisse med surdeig fra Amazonas, men prisen høres fullt fortjent ut for den kreasjonen der!
Gratulasjoner også til Anders Gjørwad Hagen som vant Årets Nykommer – stouten din var digg!
BJ Picobryggeri: Flink Bisk var helt rå!

Hele resultatlisten fra arrangementet kan leses her:
http://norbrygg.no/2017/01/23/resultater-publikums-favoritt-2017/

Takk for i år, folkens! Ses igjen til neste år!
Hilsen
Morten & David
To Tørste Mænd